.
Je verdere loopbaan wordt bepaald
door je positieve ingesteldheid na
ontslag


18 april 2011 - Mensen die hun ontslag zien als het begin van
een nieuwe periode met nieuwe mogelijkheden - zoals deeltijds
werken, vrijwilligerswerk, studie of een zelfstandige activiteit -
gaan het beste om met het slechte nieuws. Een positieve
ingesteldheid is volgens de School of Management aan de
Universiteit van Bath van groot belang voor het verdere verloop
van je loopbaan. Meer lees je
hier.


Werklozen vaak in een betere
mentale gezondheid
.

21 maart 2011 - Uit Jobat:  ‘Goed, het is misschien niet je droomjob, maar je hebt tenminste werk. En je vindt wel snel iets anders.’ Wie deze woorden recent te horen kreeg, mag zich volgens het Centre for Mental Health Research van de Australian National University uit Canberra verwachten aan een mentale terugval. Bron en meer: Jobat.
De volledige studie vind je op
http://cmhr.anu.edu.au/
.

.De helft van mijn leven
.

Picture
6 november 2010 - Begin dit jaar verscheen
'De helft van mijn leven' van Gerty Christoffels. Toen zij na 25 jaar plots haar baan verloor als
tv-presentatrice veranderde haar leven ingrijpend. In dit boek geeft Gerty Christoffels een inspirerende kijk op leven, werk en de periode zonder werk. Tijdens de Boekenbeurs had ik een gesprek met de auteur.

Bestellen? Dit kan via de uitgeverij aan 14,95 euro (incl. verzendingskosten) ipv 19,95 euro in de boekhandel - ISBN 9789079669226. Stort het bedrag op 320-0393344-79 van Het Bronzen Huis, Victor Frislei 53, 2900 Schoten, met vermelding van 'De Helft van mijn leven', Gerty Christoffels. Het boek wordt u toegestuurd in een beschermende verpakking.

.
(Ont)slagen, de eerste stap naar succes
.

Picture
3 november 2010 - (Ont)slagen werpt een frisse en positieve kijk op het thema werkloosheid. Betekent een ontslag automatisch het einde van de wereld? Helemaal niet, zo bewijzen ervaringsdeskundigen
Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven in deze inspirerende en uitdagende gids. Volgens de auteurs is een ontslag juist een kans om uit te zoeken wat je echt wilt en daarmee aan de slag te gaan. (Ont)slagen is een uitgave van Lannoo, Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven, ISBN 978-90-209-9199-4

Hart van de krijger
.

Picture
26 oktober 2010 - Als je langdurig zonder werk bent, word je soms misschien moedeloos. Vaak helpt het om te praten
met anderen. Maar
ook bemoedigende verhalen van mensen met een tegenslag kunnen werken.
In De Standaard van vandaag verscheen een opmerkelijke foto van Tyler Carron. In 2007 verloor hij zijn beide benen bij een auto-ongeval. Na 13 operaties en twee kunstbenen staat Carron weer zijn mannetje als bodybuilder. In Colorado kreeg hij onlangs de speciale 'Heart of a Warrior Award'. Zijn verhaal en website getuigen van een uitzonderlijke levenskracht. 

De mindful box
.

Picture
28 september 2010 - Van Dr. David Dewulf verschijnt dit najaar De Mindful Box, 7 mindfulness inzichten voor je levenswerk. Dit boek helpt je om creatief en actief om te gaan met je situatie. De Mindful Box staat voor een doos met daarin jouw problemen en kansen die je in 7 stappen - van inzicht tot toepassing - vormgeeft. De Mindful Box is een aanrader voor wie evenwicht zoekt in zijn leven. Meer lees je hier.


Links


Een prachtige site (Nl) met informatie en artikelen over ontslag 
>
verlies en rouw op
het werk


Werkloosheid, uitvoerig belicht, met actualiteit
en psychologie (Fr)
>
actuchomage